IVC > Arts escéniques > Presentació de ‘Fes-me un lloc’

30 de setembre de 2021

Presentació de ‘Fes-me un lloc’

• L’espectacle escrit i dirigit per Isabel Martí compta amb un repartiment d’actrius i actors nascuts en la dècada dels noranta • La funció es representarà al Teatre Rialto de l’1 al 24 d’octubre

L’Institut Valencià de Cultura ha presentat la seua nova producció, ‘Fes-me un lloc’, amb la presència del director adjunt d’Arts Escèniques, Roberto García, l’autora i directora de l’obra, Isabel Martí, i les actrius Júlia Fortaña i Anna Nacher.

L’espectacle es podrà veure de l’1 al 24 d’octubre al Teatre Rialto de València dins de la temporada de produccions pròpies de l’IVC en aquesta sala.

Completen el repartiment, a més de Júlia Fortaña i Anna Nacher, Marina Alegre, Anaïs Doménech, Carme Giner, Paula López Collado, Tamara Martínez, Ana Olcina, Miguel Torrecilla i Tomàs Verdú, tots ells actors i actrius nascuts a partir de l’any noranta del segle XX.

En ‘Fes-me un lloc’, un grup de joves idealistes s’uneix per recuperar la terra i evitar la fuga de talents, per demostrar que poden esdevindre adults sense haver de renunciar a l’idealisme. Com calia esperar, les dificultats no tarden a arribar. ‘Fes-me un lloc’ és sobretot un prec generacional, una exigència generacional, una reivindicació del dret dels joves a la terra i a la utopia.

Com sempre, en les produccions pròpies de l’IVC es tracta d’una manifestació artística no dogmàtica que pretén generar en el públic l’emoció i la reflexió.

Amb aquesta producció l’IVC ha volgut fer un lloc, dins i fora de l’escenari, a intèrprets i creatius nascuts a partir de l’any noranta, que han rebut el suport i el seguiment de professionals teatrals consolidats que els han acompanyat i aconsellat en el seu treball. ‘Fes-me un lloc’ és una proposta de relació generacional.

La majoria dels participants són gent que ve d’acabar la seua formació o que encara està estudiant i en molts casos es tracta de la seua primera experiència laboral de caràcter professional.

En paraules de la seua autora i directora, Isabel Martí: “els i les joves de ‘Fes-me un lloc’, dalt i baix de l’escenari, davant i darrere, han viscut un xicotet oasi que s’ha posat en marxa per a ells”.

I han canviat sense saber-ho el curs habitual de les coses. I igual que hi ha fills que ensenyen als pares (o més exactament recorden als pares allò que un dia van saber i que el temps i la vida els van fer oblidar), hi ha generacions joves que ensenyen a les precedents que si volem un món millor, sempre hem de deixar lloc a l’esperança i que la cosa més pràctica no és sempre la més adient.

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Arts escèniques

Teatre Principal
Barques, 15 · 46002 València

Tel. 963 539 200
escena_ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info