Insula Dramataria Josep Lluís Sirera

Els autors de la 1ª  y 2ª edició del Laboratori de Dramatúrgia INSULA DRAMATARIA JOSEP LLUÍS SIRERA

Els autors de la 1ª y 2ª edició del Laboratori de Dramatúrgia INSULA DRAMATARIA JOSEP LLUÍS SIRERA

Publicacions de la 1ª edició

Publicacions de la 1ª edició

D’acord amb el projecte artístic del Director Adjunt d’Arts Escèniques de l’Institut Valencià de Cultura, al llarg de l’any 2018 es va posar en marxa la 1ª edició del Laboratori de Dramatúrgia INSULA DRAMATARIA JOSEP LLUÍS SIRERA, l’objectiu del qual és estimular l’escriptura teatral generant unes condicions dignes de treball, potenciar la dramatúrgia viva valenciana en un moment de clara renaixença escènica i combatre l’aïllament creatiu de les nostres autores i autors dramàtics fent que la seua escriptura forme part d’un procés més ampli: reunions conjuntes, contacte amb altres professionals escènics, lectures escenificades de les obres escrites així com publicació i finalment producció i exhibició d’algun dels textos.
 
Paco Zarzoso, prestigiós dramaturg valencià de trajectòria reconeguda, tant dins com fora del nostre territori, serà l’encarregat de coordinar de nou la segona promoció del Laboratori de Dramatúrgia Insula Dramataria Josep Lluís Sirera, de la qual s’ha fet públic el nom dels components per a l’edició de 2019: Jorge Picó i Alfonso Amador, Javier Sahuquillo, Toni Agustí, Sònia Alejo, Isabel Caballero i Jéssica Martínez.

A aquesta segona convocatòria s’han presentat 41 projectes. Per a fer la selecció final s’ha tingut en compte la valoració de les sis autores de la primera edició, la del coordinador del laboratori, Paco Zarzoso, i un informe extern especialitzat que ha aportat Victoria Szpunberg, autora teatral amb una trajectòria sòlida i actual professora de Dramatúrgia de l’Institut del Teatre de Barcelona.

L’Institut Valencià de Cultura ha publicat de les obres de les sis autores de la primera promoció del Laboratori de Dramatúrgia Insula Dramataria Josep Lluís Sirera 2018, editades pel Centre de Documentació de l’Institut Valencià de Cultura. Les obres són ‘Tórtola’, de Begoña Tena; ‘L’orquestra del silenci’, de Maribel Bayona; ‘Los que comen tierra’, de Mafalda Bellido; ‘Cor de xiquet’, de Laura Sanchis; ‘El farol de Mandinga’, de María Cárdenas, i ‘Tiempo de argán y naranjas’, d'Antonia Bueno. . 

Aquestes publicacions estaran disponibles en la llibreria LLIG de la Generalitat, així com en altres llibreries especialitzades.
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Arts escèniques

Teatre Principal
Barques, 15 · 46002 València

Tel. 963 539 200
escena_ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info