IVC > Arts escéniques > Publicacions > Coedicions > Vocabulari de les arts escèniques

València · 2020

Vocabulari de les arts escèniques

Acadèmia Valenciana de la Llengua

Acadèmia Valenciana de la Llengua, Institut Valencià de Cultura. Generalitat Valenciana.
Idioma: Valencià
ISBN: 978-84-482-6446-8
Tipus d'edició: Llibres
Preu: 9 €
Col·lecció: Vocabularis
Núm. col·lecció: 8

Descripció física: 268 p.; 20 x 13 cm
Preu de l'edició en paper: 9 €

Existeix una edició digital disponible per a la seua lliure difusió. Pots descarregar-la seguint l'enllaç.
 

El vocabulari conté més de 1.600 entrades, una bona mostra de la quantitat de paraules convergents que conté, idèntiques en escriptura i fonètica, en tot el territori lingüístic.

Amb el treball de l'Institut Valencià de Cultura per a afavorir la programació d'espectacles, pel·lícules i concerts en valencià, calia fer un pas més i poder reunir en un mateix opuscle la rica i vasta terminologia que al llarg dels anys han anat creant els artífexs de les arts escèniques (directors, autors, actors, actrius, tècnics, crítics) i també fixar i descriure adequadament les noves paraules de la terminologia escènica sorgides de la creació contemporània, de les tecnologies de la informació i la comunicació i dels nous híbrids escènics.

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua, a través de la Secció de Terminologia i Assessorament Lingüístic, ha elaborat i publicat vocabularis específics corresponents a diverses activitats lúdiques i professionals. A tots aquests s'afegeix ara el 'Vocabulari de les arts escèniques'.

Aquest vocabulari pot ser especialment útil per a aquelles persones relacionades amb les arts escèniques que hagen d'usar habitualment la terminologia pròpia d'aquest camp, en especial si desconeixen un determinat terme en valencià o simplement tenen dubtes i necessiten concretar el significat o confirmar l'adequació i la correcció d'un vocable.

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Arts escèniques

Teatre Principal
Barques, 15 · 46002 València

Tel. 961 832 560
escena_ivc@gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter
Selecciona newsletters:


Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info