València

Questi Fantasmi

(Estos fantasmes)

Eduardo de Filippo. Versió de Juanjo Prats. Prólogo de Juanjo Prats i Júlia Benavent

Teatres de la Generalitat Valenciana.
Idioma: Valencià
ISBN: Edició no venal
Tipus d'edició: Llibre

L’obra Questi fantasmi, que presentem, fou escrita l’any 1945, uns mesos després de l’estrena de Napoli milionaria, i fou estrenada el dia 7 de gener del 1946 al Teatre Eliseo de Roma, per Il teatro di Eduardo con Titina De Filippo, nova companyia teatral que fundaren Eduardo i Titina, després de la desaparició de la Compagnia del Teatro Umoristico, que havia agrupat els tres germans De Filippo, fills del gran actor i director Eduardo Scarpetta, personatge eminent del teatre napolità de la segona meitat del segle XIX.

Eduardo De Filippo i els seus germans eren fills d’una relació d’Eduardo Scarpetta amb Luisa De Filippo. Als catorze anys començà a actuar, i l’any 1931 va fundar amb els germans la Compagnia del Teatro Umoristico, que esdevingué un referent teatral, malgrat les amenaces del feixisme. Representaren obres de Pirandello, Liolà (1935) i Il berretto a sonagli (1936), amb qui Eduardo De Filippo va col·laborar també en L’abito nuovo (1937) i d’ell va rebre influències més o menys destacades. El gran èxit d’Eduardo De Filippo es va presentar després de la guerra, amb una nova companyia teatral, quan es feu portaveu del dolor i l’amarga lucidesa de les ferides del país, amb obres com Napoli milionaria, Questi fantasmi i Filomena Marturano, entre els anys 1945 i 1946, conegudes pels espectadors d’arreu el món.

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Arts escèniques

Teatre Principal
Barques, 15 · 46002 València

Tel. 963 539 200
escena_ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info