IVC > Arts escéniques > Publicacions > Col·lecció Ínsula Dramatària > Los que comen tierra / Cor de xiquet

València · 2018

Los que comen tierra / Cor de xiquet

Primer Laboratori, 2018

Mafalda Bellido / Laura Sanchis

Institut Valencià de Cultura. Generalitat Valenciana.
Idioma: Castellà i Valencià
ISBN: 978-84-482-6293-8
Tipus d'edició: Llibres
Preu: 10,00€

Mafalda Bellido Monterde

És intèrpret, autora i directora. Llicenciada en Interpretació Textual per l'Escola Superior d'Art Dramàtic de València. Com a autora ha participat en nombrosos tallers amb el dramaturg Paco Zarzoso, així com amb el director i dramaturg Xavier Puchades, o el també director i autor argentí Santiago Loza, entre altres. Amb la creació de la seua companyia, La Zafirina, en 2016, pretén impulsar la seua pròpia autoria i creació. Comença la seua marxa amb l'estrena de Com si el foc no fora amb tu, que va obtenir el Premi a l'Autoria de la Sala Ultramar i la Fundació SGAE, text tutoritzat pel dramaturg Xavier Puchades i Premi Teatre Autor Expres de la SGAE. Aqueix mateix any estrena a la Sala Trono de Tarragona el monòleg Lou Salomé: El caràcter d'un gat. La seua segona producció d'estrena imminent és Chucho, text guanyador de l'II Torneig de Dramatúrgia de la Comunitat Valenciana 2017. Enguany ha sigut seleccionada per l'Institut Valencià de Cultura per a integrar l'I Laboratori d'Escriptura Teatral Josep Lluís Sirera, fruit d'aquest laboratori ha sorgit l'obra Els que mengen terra. En els dos últims anys dos dels seus textos han sigut nominats als Premis de la Crítica Valenciana; Fills de Verónica. La Generació de la Por (autoria col·lectiva) i Com si el foc no fora amb tu. Com a actriu desenvolupa el seu treball amb la companyia La perrica jerez i en La Zafirina, de la qual és fundadora (Il·lusionistes de Lluïsa Cunillé, Hongaresos de Cunillé i Paco Zarzoso) les dues dirigides per Lola López. Amb la Companyia Hongaresa de Teatre ha participat com a actriu en alguns dels seus muntatges (Saló Primavera o La Cantant Calba a McDonald's) i com a ajudant de direcció en Ànecs Salvatges Hilvando cels. També ha estrenat monòlegs d'autoria pròpia; Espera'm en Mombasa i Jo vaig matar a Carmencita Polo. Així mateix és directora de l'Escola Municipal de Teatre de Sogorb i imparteix classes de Dramatúrgia per a Instituts de la mà de Creadores i la Fundació SM.

AUTORIA
 • 2018. Els que mengen terra. I Laboratori d'escriptura teatral Josep Lluís Sirera. IVAC.
 • 2018. 0° Nord. Escena Erasmus.
 • 2017. Chucho. Guanyador de l'II Torneig de Dramatúrgia Valenciana Creadors.
 • 2017. Quan érem aigua del cel. Text desenvolupat amb ajuda de l'IVAC.
 • 2016. Lou. El caràcter d'un gat, direcció Paloma Arza. Sala Tron, Tarragona.
 • 2016. Com si el foc no fora amb tu, direcció M. Bellido. Cia. La Zafirina. Sala Ultramar, València.
 • 2016. Fills de Verònica (Generació de la por) direcció Jerònim Cornelles. Festival Russafa Escènica, Sala Russafa, València (Textos: Blau, Zanzíbar, El repartidor).
 • 2015. Jo vaig matar a Carmencita Polo, direcció Lola López. Cabanyal Íntim, València.
 • 2014. Espera'm en Mombasa, direcció M. Bellido. Sala Ultramar, València.
 • 2013. Abelles, direcció Pep Sanchis. Grup Assaig de la Universitat de València, Sala Matilde Salvador, València.
 • 2013. La primavera de les Galápagos. Lectura dramatitzada d'algunes de les seues escenes en la presentació de la Revista Teatral Ucraïna a la Universitat de València.

OBRA PUBLICADA I/O PREMIADA
 • 2017. Com si el foc no fora amb tu. Fundació SGAE. Col·lecció Autor Exprés.
 • 2016. Fills de Verònica (Generació de la por) El Xicotet Editor, Cullera.
 • 2015. El venedor de sabó d'olor. XVII Certamen Literari de Relat Breu Vila de Colindres, Ajuntament de Colindres. (relat finalista). Els que mengen terra \ Mafalda Bellido \ 141\224
 • 2014. Espera'm en Mombasa. Breus de Teatre III. Autoedició Sala Ultramar, València.
 • 2013. La primavera de les Galápagos. Fragment publicat en Revista teatral Ucraïna, 3, València.
 • 2011. La mirada abissal. Fundació Max Aub, Sogorb. (Relat guanyador del XXV Concurs Internacional de Contes Max Aub.

Laura Sanchis Vidal

Laura Sanchis Vidal (València, 1982) és llicencia en Comunicació Audiovisual a la Universitat de València l'any 2000. Comença la seua marxa teatral en el Centre Teatral Escalante (Diputació de València), i es formarà posteriorment a Barcelona (Institut del Teatre) de la mà de Carles Batlle, Xavier Albertí i Lluís Masgrau entre altres. A més a més rep formació amb Miquel respi, Stefan Metz i Alejandro Giles en el Lliure. Com a escriptora es forma com a alumna de tragicomèdia en diversos cursos de Paco Zarzoso, Jorge Picó, Victor Sánchez, Itziar Pascual, entre altres. Entre els seus treballs d'interpretació destaquen en 2010, Gossos de Llum, de Paco Zarzoso, premi a millor actriu en el concurs Vila de Mislata, Trilogia sense Primavera d'Alejandro Tortajada i La Capilla de los niños, de Javier Sahuquillo, de la seua companyia Perros Daneses, que li va valer la seua primera candidatura al MAX com a millor Actriu. En el terreny de la direcció, destaca en 2013, Mogadur de J. Sahuquillo, Teatre Rialto. L'ajudantía de Direcció de La Casa, a càrrec de Pep Ricart, 2013, Teatre Micalet de València, i a la Creació Col·lectiva Jo vaig veure sorra blava a la platea del Teatre Principal, 2018, al Teatre Principal de València. Escriu diverses peces que estrena, a 2013, Faràs tard, amb direcció de Miguel Arnau i Maria Albiñana, Russafa Escènica, València. A 2014, Veraneantes, coescrita amb Javier Sahuquillo, i La modelo, en Opiniones del rei Knut III Hardeknud sobre el arte aurático, direcció de Javier Sahuquillo, de Perros Daneses, Breus de Teatre, Sala Ultramar, València, 2014. Hoy me voy con Blablacar, direcció de Raúl Navarro, miniteatro, al Teatre Rialto, València. 2015. Canadà wifi, amb direcció d'Alejandro Tortajada, microteatre, València, 2015. Nagg i Nell, després de Beckett. Direcció de Javier Sahuquillo i Gonzalo Azcona. Coproducció Perros Daneses i Culturarts. Teatre Rialto. València. 2016. Peça dotada amb Incentiu a Noves Dramatúrgies per Culturarts. La propina europea, en Shengeland o el turisme Nacional (UE), coescrita amb Antonia Montaner, Carmen Valera, Francesc Sanguino i Robert March. Direcció Josep Valero i Maria José Soler. Escena Erasmus. Sala Matilde Salvador, València. Entre la seua obra premiada es troba: 2013. Ajuda a la creació de la Generalitat Valenciana, per Nagg i Nell. 2015. Ajuda a la creació de Culturarts, per Todos Tenemos Hambre. 2017. Ajuda a la creació de l'Institut Valencià de Cultura. Atún Rojo Americano. 2018. I finalment, Ínsula Dramatària J. Lluís Sirera. Institut Valencià de Cultura. Cor de Xiquet.

 

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Arts escèniques

Teatre Principal
Barques, 15 · 46002 València

Tel. 961 832 560
escena_ivc@gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info