IVC > Agenda > JOVE ORQUESTRA SIMFÒNICA DE LA GENERALITAT VALENCIANA
(C)Tato Baeza

(C)Tato Baeza

03 de gener de 2022 · Sala simfònica · Auditori i Palau de Congressos de Castelló

Música clàssica

JOVE ORQUESTRA SIMFÒNICA DE LA GENERALITAT VALENCIANA

Abonament d'hivern

Horaris: Dilluns: 19.30 h

Preus: 15 € - 10 € - 5 €

Concert núm. 1357 de la Societat Filharmònica de Castelló
La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana va ser creada per la Llei Valenciana de la Música al maig de 1998 i depén orgànicament de la Direcció Adjunta de Música i Cultura Popular Valenciana de l’Institut Valencià de la Música. Aquesta orquestra recull la iniciativa de la Jove Orquestra de la Comunitat Valenciana, nascuda el 1991. El seu principal objectiu és contribuir a la formació de músics menors de 26 anys per mitjá de trobades i tallers dirigits per professors destacats. Des de la seua creació fins a 2017 el seu director musical i pedagògic va ser Manuel Galduf. En 2017 van estar invitats com a directors Beatriz Fernández Aucejo en primavera i Pablo Rus Broseta en estiu, que es va convertir poc després en el seu director musical i pedagògic. En la Trobada de Primavera de 2018 el director convidat va ser Rubén Gimeno. Compta amb una directora asisstent, Júlia Cruz Carceller, i així mateix, des de 2001 ha tingut compositor resident, responsabilitat que ha recaigut successivament en César Cano, Ricardo Climent, Andrés Valero-Castells, Miguel Gàlvez-Taroncher, Voro Garcia, Francisco Coll, Óscar Navarro, Carlos Fontcuberta i des de 2018, Marc García Vitoria.
 
La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana ha celebrat trobades a Alacant, Altea, Borriana, Carcaixent, Castelló, Cullera, La Vila-Joiosa, Llíria, Rafelbunyol, Requena, Sant Vicent del Raspeig, Sogorb, Torrevella, Xátiva i València entre altres llocs, i ha treballat amb mestres com José L. García Asensio, Félix Ayo, Mihai Dancila, Alfonso Ghedin, Agustín León Ara, Ara Malikian, Franco Petracchi, Mstislav Rostropóvitx, Irvine Arditti, Joan Enric Lluna, Vicens Prats, Klaus Thunemann, o els grups Quartet Canales, Quartet Quiroga, Quintet Cuesta, Spanish Brass-Luur Metalls i Amores Grup de Percussió.
 
En 2002 va participar en l'estrena mundial de la versió de Vladímir Vasíliev del ballet Romeo i Julieta de Serguei Prokófiev, que va dirigir Mstislav Rostropóvitx en el Teatre Principal de València. Ha acompanyat a solistes com el mateix Rostropóvitx, Vadim Repin, Otto Sauter, Irvine Arditti, Ara Malikian, Josep Puchades, José Franch Ballester, Nicolas Hodges, Itxaro Mentxaka, Isabel Monar, Erika Escribá-Astaburuaga, Silvia Vázquez, Marina Rodriguez-Cusí, María Bazal, José Antonio López i Alberto Guardiola.
 
Ha actuat en dues ocasions en el Teatre Monumental de Madrid, concerts que han sigut retransmesos per RTVE, i en el Festival Internacional de Música de Galícia (2003), FEX - Festival Internacional de Música i Dansa de Granada (2007), el Festival de Música d'Alacant (2008 i 2010) i el Festival Sagunt a Escena (2012) en el qual va comptar amb la col·laboració del Cor de la Generalitat Valenciana, experiència que va repetir al costat del Ballet de la Generalitat (2013) amb la posada en escena del ballet L'ocell de Foc d'Ígor Stravinski, i Bolero de Maurice Ravel (2015)
 
Al repertori de la JOGV cal destacar la presència de música actual i d'obres de compositors valencians, als quals ha dedicat la seua producció discogràfica.
 

PROGRAMA

P. I. Tchaikovsky: Obertura fantasia, op. 18, La Tempestad   21’

A. Dvorák: Simfonia núm. 7 en d menor, op.70   38'

I. Allegro maestoso
II. Adagio
III. Scherzo. Vivace
IV. Finale. Allegro

Pablo Rus Broseta, director

Total duració concert: ca. 59’ (sense interrupció)

(Concert sense interrupció)

 

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

IVC

Tel. 962 936 621
ivc@ivc.gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info