IVC > CONVOCATÒRIA DANSA

18 de maig de 2021

La Granja

CONVOCATÒRIA DANSA

• La Granja presenta la convocatòria per a dos laboratoris d’investigació • Es desenvoluparan durant els mesos de octubre i novembre de 2021 • Una comissió triarà dues d’entre les propostes presentades
L’Espai La granja presenta la convocatòria de dos laboratoris d’investigació, dins els seus objectius de convertir-se en un centre especialitzat en la investigació i el desenvolupament de la dansa contemporània i les arts del moviment. 

La Granja és un espai de recursos i mediació per a la dansa i les arts vives que pretén convertir-se en un espai d’intercanvi de diàlegs i mirades plurals. 

Actua en diverses línies de treball per tal d’incidir en el teixit creatiu i professional des de diferents contextos, la investigació, la creació, la internacionalització, la formació i la proximitat. 

A més d’un espai d’experimentació pràctica, participa en trobades de formats diversos com laboratoris, tallers i seminaris on es potència el creixement i el desenvolupament de les propostes d’investigació, de creació i de producció, tot generant eines, recursos, continguts i pràctiques per tal de consolidar el teixit professional i empresarial.  

Per assolir tals objectius durant 2020 es van produir dos laboratoris d’investigació de la mà dels creadors Vicent Arlandis i Àngela Verdugo. 

Seguint amb aquesta línia de treball, al llarg de la temporada 2021/2022 es realitzaran un total de sis laboratoris d’investigació, dos d’ells durant el darrer trimestre de 2021 i quatre durant el primer semestre de 2022, dels quals dos seran a Castelló i Alacant. 

La convocatòria que ara presentem correspon al procés de selecció dels dos projectes d’investigació que s’han de desenvolupar al llarg dels mesos de octubre i novembre de 2021. 

La convocatòria esta adreçada a creadores/dors, ballarines/rins, coreògrafes/grafs que desenvolupen habitualment el seu treball en la Comunitat Valenciana que vulguen aprofundir en processos d’investigació en l’àmbit de la dansa contemporània i les arts del moviment. 

La convocatòria no s’adreça a projectes encapçalats per companyies de dansa o arts escèniques, amb la finalitat de protegir i valorar el procés d’investigació per damunt de la consecució d’un projecte o d’un determinat resultat final. 

L’objectiu dels laboratoris és permetre créixer dignament als artistes implicats, així com acompanyar-los amb un equip humà còmplice durant el procés. 

Per aconseguir tals objectius l’IVC oferirà als projectes seleccionats: un espai de treball a l’Espai La Granja de Burjassot, la contractació artística laboral de fins a quatre persones (ballarins/nes, intèrprets) per cadascun dels laboratoris durant el temps de treball, acompanyament tècnic i a la producció, assumint l’IVC els costos de les necessitats generades al voltant del procés d’investigació, fins a un pressupost màxim de 8000€ iva inclòs, per cada Laboratori d’investigació. 

Hi haurà documentació gràfica i de tot tipus del procés i se facilitarà la seua difusió exterior cap a altres centres d’investigació, així com la possibilitat d’establir col·laboracions i/o intercanvis. 

Les conclusions de la investigació es presentaran al públic en el format que es considere més adequat a l’Espai La Granja. Cal ressaltar que no es tracta de buscar un resultat en forma d’espectacle sinó en aprofundir en el procés d’investigació i compartir amb el públic el resultat o la descripció del procés. 

Per a presentar les sol·licituds els interessats deuran presentar entre el 18 de maig i el 6 de juny, un text d’un màxim de 5 pàgines on s’exposen els eixos del procés d’investigació, el títol del projecte i el nombre de persones que hi participaran, fins un màxim de quatre, el currículum de l’aspirant, les seues dades de contacte i els enllaços a un màxim de tres treballs propis del sol·licitant.

Els projectes els seleccionarà una comissió formada per un representant de l’APDCV, un representants d’AVED, un representant de Comitè Escèniques, el director de l’Espai La Granja i la directora de Dansa València. 

La selecció es farà en base a l’interès del projecte d’investigació, tenint en compte la coherència i el rigor del seu desenvolupament, el nivell de compromís amb el projecte i una dedicació que permeta aprofundir en els plantejaments i necessitats del projecte. 

Al llarg del mes de juny l’Espai La Granja farà públics els dos projectes d’investigació seleccionats per la comissió. 
 
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

IVC

Tel. 962 936 621
ivc@ivc.gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info