IVC > L’IVC i la FVMP signen el conveni per renovar el model del Circuit Cultural Valencià

28 de juny de 2024

L’IVC i la FVMP signen el conveni per renovar el model del Circuit Cultural Valencià

L’Institut Valencià de Cultura i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies han signat el conveni per la renovació del model del Circuit Cultural Valencià, amb l’objectiu d’assolir un sistema de gestió que s’ajuste plenament a la legalitat, que el circuit estiga a l’abast de tots el valencians i valencianes i s’amplie el número de localitats on arriba la programació cultural que proposa. El nou model s’ha posat en marxa des del diàleg amb el sector i amb els municipis.

El vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera, ha signat, com a president de l’Institut Valencià de Cultura, el conveni de col·laboració amb la presidenta de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Rocío Cortés, per cooperar en la promoció i difusió del Circuit Cultural Valencià (CCV) el 2024.

Segons es recull al conveni, l'IVC s'encarregarà de la programació, contractació, liquidació i pagament del 100 % del caixet dels artistes de cadascuna de les actuacions incloses dins del Circuit Cultural Valencià, per a la qual cosa s'aplicarà el procediment negociat sense publicitat per raons artístiques. El pressupost destinat el 2024 és de 1.232.746,09 euros.

Entre les mesures consensuades amb el sector i que beneficien directament els artistes, es mantenen les mateixes modalitats de programació d'arts escèniques, música i audiovisual i els mateixos imports econòmics; també es manté l'obligació de contractar companyies valencianes fins al màxim que permet la llei.

Així mateix, el 2024 continua el llistat o el catàleg actual amb 7.500 propostes d'espectacles encara que es treballarà amb el sector per actualitzar un llistat més d'acord amb la realitat de les peticions dels ajuntaments.

Finalment, es manté l'efecte multiplicador del sistema anterior, en obligar els ajuntaments que s'adherisquen al programa a mantenir als seus pressupostos municipals una quantia econòmica almenys igual a la que programe l'IVC als seus ajuntaments.
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

IVC

Tel. 962 936 621
ivc@ivc.gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter
Selecciona newsletters:


Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info