IVC > Nominats als Premis de les Arts Escèniques

22 de setembre de 2023

Nominats als Premis de les Arts Escèniques

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura anuncia les nominacions als Premis de les Arts Escèniques Valencianes
  • Un total de 98 espectacles de teatre, dansa, circ i arts de carrer han concorregut enguany a alguna de les 18 categories
  • La gala d'entrega dels premis se celebrarà el 30 d'octubre al Teatre Principal de Castelló i serà retransmesa per À Punt

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport ha anunciat les nominacions als Premis de les Arts Escèniques Valencianes 2023, uns guardons que tenen com a objectiu reconéixer els professionals escènics valencians i donar-los visibilitat, així com incentivar i promocionar la producció escènica valenciana. 

Un total de 98 espectacles han concorregut enguany a estos premis, organitzats a través de l'Institut Valencià de Cultura (IVC), que reconeixen el millor espectacle en les categories de teatre, dansa, infantil, arts de carrer i circ.

Altres categories són els premis a la millor direcció escènica; direcció coreogràfica, actriu, actor, ballarina, ballarí, intèrpret de circ; millor text; millor versió, traducció o adaptació; millor composició musical; millor il·luminació, millor escenografia i millor vestuari.

La selecció ha sigut realitzada per un primer jurat independent, compost per set persones, la composició del qual ha sigut consensuada entre les associacions professionals de les arts escèniques. En concret, este jurat ha estat format per Pepe Ayelo, Marta Borcha, Maria Colomer, Sara Esteller, Vanessa Montesinos, Rafa Contreras i Jose Vicente Peiró.

Un segon jurat, configurat per personalitats rellevants del món cultural valencià, s'encarregarà d'elegir, de cada terna, els guanyadors. 

El veredicte final es donarà a conéixer en l'acte d'entrega d'estos Premis de les Arts Escèniques Valencianes que se celebrarà el dilluns, 30 d'octubre, al Teatre Principal de Castelló en una gala retransmesa per À Punt. 

Nominacions

Els nominats en la categoria de millor espectacle de teatre són: ‘Bruno, el musical que lo cambió todo’, d'Off Teatro; ‘El perfume del tiempo’, d'Arden Producciones; i ‘La mujer más fea del mundo’, de La Penúltima Teatre i Dacsa Produccions.

Pel que fa al millor espectacle de dansa, els nominats són: ‘No es amor’, de Colectivo Sin Par; ‘Corps seul’, de Christine Cloux Danza, i ‘Meohadim’, de Compañía Jacob Gómez.
 
En la categoria de millor espectacle infantil són: ‘BUH!’, de Teatre de l’Abast i La Fam Produccions; ‘Croma, una història dibuixada’, de L’Horta Teatre, i ‘Boreal’, de La familia política.

Com a millor espectacle d'arts de carrer han sigut nominats: ‘B.O.B.A.S. (Banda Orquestal Benéfica de Actos Sepulcrales)’, de Compañía Jimena Cavalletti; ‘Júpiter + Jaguar’, d’EYAS Dance Project, i ‘Trópico’, de Compañía de Danza Marroch.

Els nominats a millor espectacle de circ són: ‘Ambulant’, de La Fam Produccions; ‘R.E.M.’, de La Trócola Circ, i ‘Charlas de azucarillo’, de Las Couchers.

A la millor direcció escènica han sigut nominats: Toni Agustí, per ‘Insomnio. Noches de verano’; Chema Cardeña, per ‘El perfume del tiempo’; Isabel Martí i Manuel Valls, per ‘La mujer más fea del mundo’. 

Les nominacions a millor direcció coreogràfica han sigut per a Christine Cloux, per ‘Corps seul’; Meritxell Barberà i Inma García, per ‘Judith’, i Sol Picó, per ‘Titanas’.

Les nominades a millor actriu són: Arantxa Pastor, per ‘Aus migratòries’; Laura Romero, per ‘Insomnio. Noches de verano’, i Begoña Tena, per ‘Viva’. Els nominats a millor actor són: Juan Carlos Garés, per ‘El perfume del tiempo’; Manolo Maestro, per ‘La tempesta’, i Toni Misó, por ‘Las danesas’

Julia Cambra, per ‘Judith’; Christine Cloux, per ‘Corps seul’ i Paula Montoya, per ‘Júpiter + Jauguar’, han sigut nominades a millor ballarina, mentre que els nominats a millor ballarí són Carlos Peñalver, per ‘Partita núm. 2 en re menor de J. S. Bach’; Seth Buckley, per ‘Júpiter + Jaguar’ i Edu Migro, per ‘Nardo’.

Els nominats a millor intèrpret de circ són Elena Donzel, per ‘Charlas de azucarillo’; Andrea Pérez, per ‘R.E.M.’, i Anna Legrand, per ‘Llum’.

Les nominacions a millor text corresponen a: Mafalda Bellido, per ‘Los que comen tierra’; Chema Cardeña, per ‘El perfume del tiempo’ i Begoña Tena, per ‘Viva’. Competixen com a millor versió, traducció o adaptació: Iñaki Moral, per ‘Coriolà’; Borja López Collado, per ‘After Sun’, i Juli Disla, per ‘El moble’.

Els nominats a la millor composició musical són: Anna Sanahuja i Roqui Albero, per ‘Preludi a la lentitud’; Víctor Lucas, per ‘Bruno, el musical el musical que lo cambió todo’, i  David Barberá (Caldo), per ‘Judith’. 

Pel que respecta a la millor il·luminació els nominats són: Mireia Parreño, per ‘Aus migratòries’; Marc Gonzalo, Miquel Llop i Ramón Jiménez, per ‘La tempesta’, i David Orrico, per ‘Judith’.

Els nominats a millor escenografia són: Eduardo Moreno, per ‘La tempesta’;
Txema Rico, per ‘BUH!’ i Blanca Añón, per ‘Las danesas’.

Finalment, aspiren al premi a millor vestuari: María Poquet, per ‘La caravana de les flors’; María Almudéver, per ‘Bruno, el musical que lo cambió todo’, i Estudio Savage, per ‘Judith’.

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

IVC

Tel. 962 936 621
ivc@ivc.gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter
Selecciona newsletters:


Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info