IVC > Presentació de l'Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual

19 de juliol de 2018

Presentació de l'Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual

L’IVC acull la presentació de l'Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual al Rialto L'Acadèmia ha donat a conèixer a la seua Junta Directiva Provisional
L’Institut Valencià de Cultura ha acollit aquest matí a l'edifici Rialto la presentació de l'Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual. En la presentació ha participat el director adjunt d'Audiovisuals i Cinematografia de l’IVC, José Luis Moreno.

L'Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual naix amb l'objectiu de reunir les persones que professionalment integren els diversos sectors implicats en la creació, la producció i la promoció i exhibició audiovisual a la Comunitat Valenciana.

L'Acadèmia pretén englobar als professionals de les diferents modalitats existents en aquest àmbit com a cinematografia, televisió, audiovisual, documentals, animació, videojocs o mitjans digitals, amb una trajectòria professional acreditada.

Es tracta de crear un nucli de reflexió sobre l'audiovisual valencià per a millorar la recepció social dels productes que genere i incrementar la consideració cap als professionals que ho fan possible, constituint-se al propi temps en un centre d'estudi i anàlisi sobre el mateix.

L'Acadèmia pretén reconèixer i donar a conèixer la professionalitat i excel·lència dels seus integrants; cohesionar el sector, promocionant les creacions generades pels seus socis i sòcies; impulsar la innovació i la formació continuada entre els professionals de tot el sector; facilitar informes i proposar iniciatives davant l'Administració Pública.

L'Acadèmia també pretén promoure una política de recursos públics per al foment i la consolidació de l'audiovisual i tendir ponts amb els mitjans de comunicació audiovisuals, gràfics i digitals.

Finalment, l'Acadèmia vol concedir premis anuals als millors treballs del sector; realitzar estudis i treballs científics, artístics i tècnics sobre qüestions relacionades amb les Arts Audiovisuals i elevar el nivell artístic, tècnic o científic dels seus integrants, de manera que les arts audiovisuals aconseguisquen la rellevància social que els correspon.

Per a aconseguir aquests objectius s'ha nomenat una Junta Directiva Provisional formada per José Llopis Osca, compositor, president; Pilar Pérez Solano, directora, vicepresidenta; Rodolf Sirera Turó, guionista, vicepresident; Luis Gosalbez Payá, gestor sectorial, secretari; i Teresa Cebrián Sancho, gestora cultural, tresorera.

Com a vocals de la Junta figuren José Jaime Linares Ibáñez, director de producció; Cristina Abril Galà, productora; Antonio Such García, exhibidor; Nuria Cidoncha Castellote, productora executiva; Gustavo Ferrada Lavall, productor, i Ramón Nafria, animació.

Aquesta Junta Directiva provisional té com a objectiu preparar una Assemblea General amb tots aquells professionals que s'hagen inscrit en l'Acadèmia per a posar-la definitivament en marxa.
 
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

IVC

Tel. 963 539 300
ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info