IVC > CICLE DE JOVES INTÈRPRETS DE L’INSTITUT VALENCIÀ DE CULTURA / Josep Ribera Vañó, violí i Elizabete Sirante, piano

16 de abril de 2019 · Col·legi Major Rector Peset - Universidad de Valencia

CICLE DE JOVES INTÈRPRETS DE L’INSTITUT VALENCIÀ DE CULTURA / Josep Ribera Vañó, violí i Elizabete Sirante, piano

Horarios: Martes: 19:30 h.

Sonata per a violí en La major. César Frank

Sonata 1 per a violí sol. Josep Ribera i Vanyó

Pausa

Concert per a violí en Re menor dd. J. Sibelius. (op.47)

Allegro Moderato

Adagio di molto

Allegro, ma non troppo

JOSEP RIBERA VAÑÓ, violí. (València, 1993).

Inicia els estudis de violí amb el mètode Suzuki, a l’edat de cinc anys. Realitza els estudis de composició i violí al CSM Joaquín Rodrigo de València amb els professors Francesc Aguilar i Vicent Balaguer. Obté el títol d’interpretació de violí el 2015. És alumne de Mirabai Rosenfeld des del 2009 i de Gjorgi Dimchevski des de 2015. En 2016, obté el títol de Màster en Interpretació i Investigació Musical a la VIU, amb Gjorgi Dimchevski, concertino de la Orquestra Nacional d’Espanya.

Ha participat en orquestres com Musica Cordis, l´OFUV, la JOGV, entre d’altres. Entre 2013 i 2016 forma part de la JONC. Ha actuat sota la direcció de Yaron Traub, Joan Enric Lluna, de Gordan Nikolic, entre altres. En 2013 entra a la Joven Orquesta Nacional de España, JONDE, i participa en la mateixa (sota la direcció de George Pehlivanian). Realitza, com a membre e la JONDE, diversos intercanvis amb les joves orquestres nacionals d’Itàlia, França i Holanda. Al 2015 i 2016 va estar seleccionat en l’Aurora Chamber Music, on realitza un cursos amb Y. Klees, Tanja Becker-Bender, Charlier, V. Hagner i el director Leif Segerstam.

A finals de 2016 obté la beca de perfeccionament de Joves Intèrprets de la Generalitat Valenciana per a rebre classes de violí amb el professor Gjorgi Dimchevski, la qual ha sigut ampliada per al curs 2017-2018 i per tercera vegada al curs 2018-2019 a traves del IVC. També va estat becat per la JONDE-Fundació BBVA per al curs 2017-2018, per a realitzar el Màster Orchesterzentrum a Alemanya en la Hochschule für Musik Detmold, amb el professor de violí Thomas Christian i també rep Masterclasses de diferents concertinos d’orquestres alemanyes. En novembre del 2018 va participar en la Mahler Chamber Orchestra, MCO Academy 2018, dirigida per Andrés Orozco-Estrada, després de ser seleccionat en les audicions de passat juny. Finalment, va ser becat en Alemanya per fer un Praktikum en la Philharmoniches Orchester Hagen entre Octubre de 2018 i Març de 2019.


ELIZABETE ŠIRANTE

Natural de Riga, (Letonia). Comienza sus estudios de música a los 7 años en la escuela de Música de Jurmala, Letonia; prosigue en la escuela especial de Musica y ballet Em. Darzins y obtiene el Grado Bachelor en la J.Vitols Academia de Música de Letonia. Finalmente perfecciona sus estudios de Piano en la Sibelius Academia de Finlandia, Helsinki, donde obtiene el grado de Master.

A partir de 2005 trabaja en el escuela de Música de Letonia como profesora de cámara, y de repertorio vocal.

Ha ganado diferentes premios y quedado finalista en distintos concursos internacionales de piano en Suiza, España o Francia, entre otros.

 

En el 2006 trabaja en la Opera Nacional de Letonia y a menudo toca con la Orquesta Sinfónica y con la orquesta de la Opera Nacional de Letonia bajo la dirección de directores como Karel Mark Chichon, Cornelius Meister entre otros. Realiza diferentes conciertos de cámara y acompaña a diferentes cantantes en Letonia, Canadá, Alemania, Bélgica, Finlandia o Francia.

 

Como solista, participa en varios proyectos en la Opera Nacional de Letonia, entre los que destaca el Ballet Sandman de Cristian Spuck, representado en la Opera de Moscú.

 

En 2010 y 2011 acompaña a la mezzosoprano Elina Garanča y la Orquesta Sinfónica de Letonia en su gira internacional “Habanera”, dirigida por Karel Mark Chichón por Alemania, Suiza o Francia.

En verano 2009 participa en el festival de Opera de Richard Wagner en Bayreuth, Alemania.

 

En 2010 ingresa en Centro de Perfeccionamiento de Plácido Domingo del Palau de Les Arts de Valencia, donde realiza trabajos de coorepetición y coach de ruso como en la producción de Jevgeni Onegin bajo la dirección de Omer Meir Wellber.

Participa en el concierto de Plácido Domingo con Orquesta de Palau de Les Arts Reina Sofia dirigido por Jesús López Cobos.

Desde 2010 es profesora de repertorio vocal en el Conservatorio Superior de música Joaquín Rodrigo de Valencia.

 

 

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

IVC

Tel. 963 539 300
ivc@gva.es

Nota legal

Contacto express

Acepto las condiciones y la
política de privacidad

Suscripción al newsletter


Acepto las condiciones y la
política de privacidad
Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más info