Residència de traducció teatral

William Gregory junt amb Víctor Sanchez

William Gregory junt amb Víctor Sanchez

With playwright William Gregory, Víctor Sánchez, Silvia Valero i Bruno Tamarit

With playwright William Gregory, Víctor Sánchez, Silvia Valero i Bruno Tamarit

I RESIDÈNCIA DE TRADUCCIÓ TEATRAL 2018 DE l’IVC
 
Un jurat format per Guillermo Heras, director de la Muestra de Teatro Español de Autores Contemporáneos, Juan Vicente Martínez Luciano, professor universitari, investigador i traductor de textos teatrals, i Alícia Garijo, Delegada Territorial de l’Institut Valencià de Cultura a Alacant, va escollir, d’entre les 17 propostes presentades a la convocatòria de la 1ª Residència de Traducció Teatral de l’IVC, la firmada per William Gregori i el seu projecte de traduir a l’anglés l’obra “La Florida” de l’autor saguntí Víctor Sánchez Rodríguez.
 
William Gregory (Grimsby, 1978) va estudiar Filologia Espanyola i Francesa a la Universitat de Cambridge, i Art Dramàtic al Drama Studio London i l’Escola Navarra de Teatre. És diplomat en traducció pel Chartered Insitute of Linguists i soci de l’Associació de Traductors de Gran Bretanya. Des de 2003 és traductor i assessor de textos del Royal Court Theatre (Londres), i ha traduït més de 150 obres de teatre hispà. Les seues traduccions han estat posades en escena al Regne Unit (Royal Court; Gate, Londres; Home, Mánchester; the MAC, Belfast), EEUU (Play Co, Nueva York; Upstream Theatre, San Luis) i Austràlia (Théâtre Excentrique, Sydney), i publicades per Oberon Books i Nick Hern. Entre els autors espanyols que ha traduït destaquen Juan Mayorga, Pedro Almodóvar, Víctor Sánchez Rodríguez i Borja Ortíz de Gondra; entre d’altres dramaturgs del món hispà ha traduït Bárbara Colio, Rogrido García i Guillermo Calderón. Ha donat tallers de traducció teatral en la Biblioteca Britànica i la Acadèmia Britànica. És investigador associat de King’s College London, mentor al programa de traducció teatral [Foreign Affairs] Translates, editor de traducció del Theatre Times, i membre del col·lectiu de teatre iberoamericà Out of the Wings. En 2018 va iniciar Global Queer Plays, el primer festival londinenc de teatre LGBTQ d’autors no anglòfons o de països de parla anglesa poc representats en l’escena britànica.
 
Per a William Gregori, Víctor Sánchez Rodríguez és indubtablement un dels dramaturgs valencians més importants a dia de hui. Guanyador en 2016 d’un Premi Max per “Nosotros no nos mataremos con pistolas”, i nominat en 2017 per “A España no la va a conocer ni la madre que la parió” (en coautoria amb Lucía Carballal), el seu “Cuzco” s’ha representat al Teatre Fernán Gómez de Madrid, després de l’èxit del mateix a la seua estrena al Teatre Rialto de València, en 2017, on el crític J. V. Piero de Las Provincias el va calificar com a un ‘gran text’ i ‘teatre de veritat’. “Cuzco” es representarà a Londres en gener i febrer de 2019 al Teatre 503 sota la direcció de Kate O’Connor.

 
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Arts escèniques

Teatre Principal
Barques, 15 · 46002 València

Tel. 963 539 200
escena_ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info