Concurs CaixaBank d'Orquestres de la Comunitat Valenciana

Concurs d'Orquestres Caixabank

Concurs d'Orquestres Caixabank

L’IVC, CaixaBank  i l’FSMCV convoquen el VII Concurs CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana

 

•        El termini d’inscripció és de l’1 al 31 de maig i les sol·licituds s’han de tramitar per via telemàtica. 

•        El VII Concurs Caixabank d’Orquestres tindrà lloc els dies 7 i 8  de desembre de 2024 a l’Auditori del Palau de les Arts de València

 

L’Institut Valencià de Cultura ha convocat la setena edició del Concurs CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana, amb la col·laboració de  la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i el patrocini de CaixaBank. El termini d’inscripció és de l’1  al 31 de maig i les sol·licituds s’han de tramitar per via telemàtica.

El concurs, dins del programa ‘CaixaBank Escolta València’, tindrà lloc els dies 7 i 8  de desembre  de 2024 al Palau de les Arts de València, i consta de dues categories: Salvador Giner, per a orquestres que tenen entre 30 i 60 músics, i Martín i Soler, per a orquestres que tenen entre 61 i 85 músics.

Hi participaran un màxim de quatre orquestres per categoria, que seran seleccionades prèviament pel Comité Organitzador entre totes les orquestres inscrites, segons la trajectòria que tenen, el nombre de concerts realitzats, els anys d’antiguitat i el currículum del director. Les orquestres seleccionades per a participar en el VII Concurs CaixaBank d’Orquestres s’anunciaran abans del 7 de juny de 2024.

Podran participar en el concurs totes les orquestres no professionals pertanyents a les societats musicals valencianes federades en l’FSMCV. La plantilla ha d’incorporar, com a mínim, huit violins primers, sis violins segons, quatre violes, quatre violoncels i dos contrabaixos.

Cada orquestra participant interpretarà un repertori de dues obres de lliure elecció, però una de les dues ha de ser obligatòriament del repertori orquestral compost entre 1750 i 1850. La durada del repertori ha d’estar entre entre 30 i 55 minuts per a la categoria Salvador Giner i de 45 i 70 minuts per a la categoria Martín i Soler, de manera que es penalitzarà l’incompliment d’aquestes indicacions.

El jurat estarà compost per tres professionals del món de la música de reconegut prestigi sense cap vinculació amb les entitats organitzadores ni amb les orquestres participants.

Les orquestres participants rebran un diploma acreditatiu de la seua selecció per a participar en el VI Concurs CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana i hi haurà un únic premi per categoria, amb una dotació econòmica de 6.000 euros. A més, el jurat concedirà un premi de 1.500 euros al millor director de les orquestres participants en cada una de les categories.
 

 VII Festival CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana

 

A fi d’estimular el moviment orquestral valencià, les dues orquestres guanyadores del concurs i les dues que hagen tingut la segona millor puntuació en cada categoria participaran en el VII Festival CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana.

Les bases completes del VII Concurs CaixaBank d’Orquestres i els formularis d’inscripció poden descarregar-se a continuació.

 

 

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Música i cultura popular valenciana

Plaça Viriato s/n
46001 València

Tel. 961 206 500
musica@ivc.gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter
Selecciona newsletters:


Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info