Compositor resident

Marc García Vitoria

Marc Garcia Vitoria és compositor resident 2018-2021 de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, per a la qual escriu les obres Focus, Five interludes to be heard in the Dark i un concert per a viola. Actualment professor de composició i orquestració al Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València, ha exercit la docència i investigació prèviament a la HEM de Ginebra i al CSM d’Alacant.

El seu interés en un desenvolupament molt aprofundit del timbre el porta a col·laborar en recerques al voltant dels projectes Orchis de l’Ircam de París, on havia completat la seua formació amb els Cursus 1 i 2 amb l'ajuda d'una beca de la fundació La Caixa i sota el mestratge de Yan Maresz després dels estudis a l’ESMUC (Barcelona) i la HEM (Ginebra) amb professors com Luis Naón, Ramón Lazkano, Michael Jarrell o Eric Daubresse.

Darrerament plasma a la seua música el seu interés per la interacció entre la vessant semiòtica i el timbre, amb una música flexible i rica. Segons el crític Justo Romero, la seua música està “impregnada d'un ús hàbil, atrevit, eficaç i mai gratuït dels recursos tímbrics; que respira i transpira les velles avantguardes dels anys seixanta i de Darmstadt, sense que això presumesca que el seu autor renuncie o minve la seva condició de creador ple de segle XXI”. Potser l’adjectiu que millor caracteritze la seua música, segons el compositor Julian Anderson, siga l’intraduible “witty, que es pot aplicar a molt poca música actual”.

Les seues obres han sigut interpretades per ensembles com Contrechamps, Linea, Recherche, Intercontemporain, K/D/M o el Grup Instrumental de València, i ha rebut encàrrecs d'institucions com l'Institut Valencià de la Música, Radio France, la BBC Scottish Symphony Orchestra, l’Ircam o el Festival Archipel. Ha realitzat residències de creació al cicle Joves Intèrprets Catalans IV i a la sessió "Transforme/Ecrire" de la fundació Royaumont. La seua música ha estat dirigida per directors com Andrew Litton, Pablo Rus Broseta, Matthias Pintscher, Rut Schereiner, Michael Wendeberg o Joan Cerveró. Entre els reconeixements al seu treball podem trobar el Premio Jóvenes Compositores de la fundación SGAE-CNDM 2013, i l’University of Aberdeen Music Prize 2011 a Escòcia.
 
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Música i cultura popular valenciana

Plaça Viriato s/n
46001 València

Tel. 961 206 500
musica@ivc.gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info