IVC > Arts escéniques > 'Lehman Trilogy', dirigit per Sergio Peris-Mencheta
Presentació de Lehman Trilogy al Principal de València

Presentació de Lehman Trilogy al Principal de València

14 de novembre de 2019

Teatre Principal

'Lehman Trilogy', dirigit per Sergio Peris-Mencheta

- Es podrà veure del 14 al 18 de novembre - La versió espanyola i la direcció de l'espectacle és de Sergio Peris-Mencheta

L'Institut Valencià de Cultura presenta del 14 al 18 de novembre, al Teatre Principal de València, l'espectacle 'Lehman Trilogy', dirigit per Sergio Peris-Mencheta, que és també l'autor de la versió de l'original de Stefano Massini. Està interpretada per Litus Ruiz, Pepe Lorente, Víctor Clavijo, Darío Paso, Leo Rivera i Aitor Beltrán.

A la presentació han assistit els actors Víctor Clavijo i Litus Ruiz i el director i adaptador de l'obra, Sergio Peris-Mencheta, acompanyats pel director adjunt d'arts escèniques de l'Institut Valencià de Cultura, Roberto García.

'Lehman Trilogy' conta la història de tres generacions de la família Lehman des del seu ascens fins a la seua caiguda. Des que Henry Lehman, fill major d'un comerciant jueu de bestiar, ix de Baviera en 1844 i arriba als EUA a la recerca del somni americà i una vida millor, fins a la caiguda de Lehman Brothers, un dels majors bancs d'inversió en 2008, que va desencadenar la pitjor crisi financera en el món.

Més de 120 personatges desfilen davant dels nostres ulls de la mà de sis músics actors en un fascinant i divertit viatge que narra, a través de l'humor i del relat, les diferents etapes de la construcció i deriva del capitalisme modern, en un to mordaç i irònic amb una aroma alhora pedagògica i crítica, que fa al públic partícip dels vaivens de l'economia.

L'espectacle recull 150 anys d'història del capitalisme modern i reflexiona sobre el poder destructor dels diners i la deshumanització que han patit les institucions econòmiques i polítiques desbordades per la boja carrera a la recerca del benefici fàcil.

'Lehman trilogy' és una brillant crònica del nostre temps que ajuda a reflexionar sobre el fracàs del sistema i té tot el potencial per a convertir-se en un clàssic del teatre universal. És un conte el desenllaç del qual ja coneixem, en què l'important no és el què sinó el com.

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Arts escèniques

Teatre Principal
Barques, 15 · 46002 València

Tel. 963 539 200
escena_ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info