Ramón Tebar, director

Ramón Tebar, director

Vadim Repin, violí

Vadim Repin, violí

(C)Slowphotos.es

(C)Slowphotos.es

(C)Slowphotos.es

(C)Slowphotos.es

(C)Slowphotos.es

(C)Slowphotos.es

(C)Slowphotos.es

(C)Slowphotos.es

(C)Slowphotos.es

(C)Slowphotos.es

14 de febrer de 2020 · Auditori i Palau de Congressos de Castelló

MÚSICA CLÀSSICA. ABONAMENT D'HIVERN

ORQUESTRA DE VALÈNCIA

SALA SIMFÒNICA

Va ser creada en 1943 amb la direcció de Joan Lamote de Grignon. Durant la seua dilatada vida musical cal destacar eixides a l’estranger com les de França i Anglaterra (1950), Itàlia i Turquia amb Mstislav Rostropóvitx com a solista (1996), Alemanya (2002) i Àustria i la República Txeca amb Joaquín Achúcarro com a pianista (2008), a més de les actuacions als festivals internacionals Schleswig-Holstein i Tage der Neuer Musik a Zuric. Hi han estat directors titulars Hans von Benda, Napoleone Annovazzi, H. Unger, José Iturbi, Enrique García Asensio, Pedro Pirfano, García Navarro, Martínez Palomo, Benito Lauret, Manuel Galduf, Miguel Ángel Gómez Martínez i Yaron Traub. Des de setembre de 2017, el director titular i artístic de l’Orquestra és Ramón Tebar.

Entre els directors invitats hi figuren A. Argenta, C. Krauss, H. Unger, J. Martinon, S. Celibidache, R. Chailly, V. Fedosseiev, K. Penderecki, Y. Menuhin, P. Maag, H. Rilling, I. Temírkanov, J. López Cobos, G. Albrecht, F. P. Decker, R. Frübeck de Burgos, G. Herbig, A. Litton, Z. Mehta, G. Noseda, J. Panula, G. Pehlivanian, M. Plasson, C. Rizzi, P. Steinberg, W. Weller, etc.

Entre els solistes que han col·laborat amb la formació destaquen Barenboim, Brailowsky, Buchbinder, Iturbi, Hahn, Harrell, Kremer, Lupu, Maiski, Mintz, Óistrakh, Pires, Pogorelich, Rachlin, Rostropóvitx, Rubinstein, Segovia, Shaham, Sokolov, Stern, Szeryng, Vengerov, Volodos, Yepes o Zabaleta.

L'Orquestra té la seua seu en el Palau de la Música de València.

Vadim Repin, violí
Vadim Repin va nàixer a Sibèria en 1971 i va començar a tocar el violí a l'edat de cinc anys. Amb només onze, va guanyar la medalla d'or en totes les categories d'edats diverses del Concurs Wienawski. Va debutar en un recital a Moscou i a Sant Petersburg. Als catorze, va debutar a Tòquio, Munic, Berlín i Hèlsinki, i, a l'any següent, en el Carnegie Hall. Dos anys després, va ser el vencedor més jove de tots els temps en el Concurs Internacional de Música Reina Isabel de Bèlgica.
 
Des de llavors, ha actuat amb orquestres com la Filharmònica de Berlín, Simfònica de Boston, Simfònica de Chicago, Orquestra de Cleveland, Filharmònica d'Israel, Simfònica de Londres, Filharmònica de Los Angeles, NDR d'Hamburg, Filharmònica de Nova York, Orquestra de París, Philharmonia, Orquestra de Filadèlfia, Royal Concertgebouw, Simfònica de San Francisco, Filharmònica de Sant Petersburg i La Scala, treballant amb directors com Ashkenazy, Boulez, Chailly, Chung, Conlon, Dohnányi, Dutoit, Eschenbach, Fedoseyev, Gatti, Gergiev, Jansons, Jurowski, Neeme i Paavo Järvi, Krivine, Levine, Luisi, Marriner, Masur, Mehta, Muti, Nagano, Ozawa, Rattle, Rozhdestvenski, Temirkanov, Thielemann i Zinman.
 
Vadim Repin col·labora regularment amb Nikolai Lugansky, Itamar Golan, Martha Argerich, Evgeny Kissin i Mischa Maisky. Els projectes més destacats de la seua carrera en les últimes temporades han sigut gires amb la Simfònica de Londres i Valery Gergiev; col·laboracions amb Christian Thielemann a Tòquio, amb Riccardo Muti a Nova York i amb Chailly a Leipzig; una gira per Austràlia amb l'Orquestra Filharmònica de Londres i Vladimir Jurowski; i l'estrena del concert per a violí escrit per a ell per James Macmillan, interpretat amb l'Orquestra Simfònica de Londres dirigida per Valery Gergiev.
 
La llarga llista discogràfica de Vadim Repin inclou nombrosos enregistraments amb el segell Warner Classics. Amb el segell discogràfic Deutsche Grammophon, ha gravat el concert per a violí de Beethoven amb la Filharmònica de Viena i Riccardo Muti, i la Sonata Kreutzer al costat de la pianista Martha Argerich; el concert per a violí i el doble concert de Brahms (amb Truls Mørk al violoncel), acompanyat de l'Orquestra de la Gewandhaus de Leipzig i Riccardo Chailly; els trios de Txaikovski i Rajmáninov amb Mischa Maisky i Lang Lang (enregistrament guardonat amb el premi Echo), i el més recent enregistrament al costat de Nikolai Lugansky amb obres de Grieg, Janáček i Cesar Franck, que va guanyar en 2011 el BBC Music Award i l'Edison Award.

Al febrer de l'any 2010, va ser guardonat amb el Victoire d’Honneur, el premi francés més prestigiós en l'àmbit musical, concedit a una vida dedicada a la música i, al desembre, va ser nomenat Chevalier de l’Ordre des Arts et Lettres. En 2014, es va convertir en professor honorari del Conservatori Central de Música de Pequín i, en 2015, del Conservatori de Shanghái, en reconeixement al seu treball amb joves músics.

A l'octubre de 2017, aniversari de la Revolució Russa, Vadim Repin va ser convidat a participar en una commemoració musical especial en la Royal Academy of Arts de Londres juntament amb Vladimir Ashkenazy i altres artistes russos. Repin toca el violí de 1733 “Rode”, d'Antonio Stradivari.

Ramón Tebar, director
Va ser nomenat director titular i artístic de l'Orquestra de València en 2017. És considerat com un dels directors d'orquestra espanyols amb més trajectòria de la seua generació. És principal director convidat del Palau de les Arts Reina Sofia (des de 2015); director musical i director principal de la Florida Grand Opera (des de 2010, sent el primer director espanyol a ser nomenat director musical d'una companyia americana d'òpera); director artístic de la Palm Beach Symphony (des de 2007); director artístico de l'Opera Naples (des de 2014), i director musical del Festival de Santo Domingo (2009 a 2015). Posseeix una versatilitat musical en la qual destaca el seu treball tant en el repertori operístic com simfònic. Entre les orquestres que ha dirigit recentment o que dirigirà durant aquesta temporada, estan la Philharmonia Orchestra de Londres, les simfòniques de Cincinnati, Sant Petersburg, de la Ràdio de Bulgària, de l'Estat Rus i de la Ràdio de Munic, Filharmònica de Malàisia, Orquestra de Rouen, Het Gelders Orkest, Philharmonia de Praga, i la majoria d'orquestres espanyoles, com la ONE, ORTVE, simfòniques de Barcelona i Galícia, Orquestra de València, entre d’altres. Ha dirigit en els teatres Regio di Torino, Regio di Parma, Òpera de Cincinnati, Colón de Buenos Aires, Òpera de Viena, Gran Teatre del Liceu, Royal Festival Hall, Philharmonie de Colònia, i Concertgebouw d'Amsterdam. Ha rebut premis i distincions com a Director de l'Any Henry C. Clark de la Florida Grand Opera en 2010 i 2013, "Top 20 under 40" del Miami Herald i va ser inclòs en els “100 espanyols de la Marca Espanya”. En 2014, va ser guardonat amb la Creu d'Oficial de l'Orde del Mèrit Civil en reconeixement a la seua labor cultural per S.M. el Rei d'Espanya Felip VI. Ha realitzat enregistraments per a Unitel Classica, Universal Music i Decca.

 
 
I
Farrenc, Louise (1804 – 1875)
Obertura nº 1 en mi menor * (aprox. 7´)
 
Serguéi Prokófiev (1891 – 1953)
Concert per a violí i orquestra núm. 2 en sol menor, op. 63
I.Allegro moderato
II. Andante assai
III. Allegro; ben marcato

II
Ludwig van Beethoven (1770 – 1827)         
Simfonia núm. 6 en fa major, op. 68 “Pastoral”
I. Erwachen heiterer Empfindungen bei der Ankunft auf dem Lande
II. Szene am Bach
III. Lustiges Zusammensein der Landleute
IV. Gewitter, Sturm (Thunderstorm)
V. Hirtengesang, frohe und dankbare Gefühle nach dem Sturm
 
 
* Primera interpretació per l'Orquestra de València
 
Vadim Repin, violí
ORQUESTRA DE VALÈNCIA
Ramón Tebar, director
 
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Arts escèniques

Teatre Principal
Barques, 15 · 46002 València

Tel. 961 832 560
escena_ivc@gva.es


Teatre Principal de Castelló
964 723 602

Auditori i Palau de Congressos de Castelló
964 379 305

Nota legal

Area personal

Contacte express





Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter




Selecciona newsletters:


Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info