09 de desembre de 2022 · Alacant · Teatre Arniches

FINLANDIA

TEATRO DE LA ABADÍA I KAMIKAZE PRODUCCIONES

Horaris: Divendres: 20:30 h

Preus: 15€

Un pare i una mare discuteixen la custòdia de la seua filla. Es pot dir que en aqueix precís moment assistim a la part més lletja de l'espècie humana. 

Pascal Rambert (Niça, 1962) és autor, director d'escena, realitzador i coreògraf. En 2016 va rebre el Premi de Teatre de l'Acadèmia Francesa al conjunt de la seua obra. És artista associat al Théâtre des Bouffes du Nord des de gener de 2017, autor associat al Teatre Nacional d'Estrasburg des de 2014 i artista associat al Pavón Teatro Kamikaze des de setembre de 2017.

Irene Escolar és la sisena generació d'una família dedicada a la interpretació. La seua formació actoral inclou quatre anys a l'escola d'art dramàtic de Cristina Rota i cursos en la Royal Academy of Dramatic Arts de Londres, cursos de veu i vers amb Vicente Fuentes, Claudio Tolcachir o Declan Donnellan. Als nou anys es puja per primera vegada a l'escenari en l'obra Mariana Pineda, de Federico García Lorca. Ha treballat al costat d'Álex Rigola, Andrés Lima, Gerardo Vera en el CDN, Miguel del Arco, Joan Ollé i Carlota Ferrer.

Actor i director, Israel Elejalde posseeix una sòlida trajectòria en el teatre espanyol, on ha treballat sota la batuta de directors com Pascal Rambert, Miguel del Arco, Álex Rigola, Ernesto Caballero, Gerardo Vera, Helena Pimenta, Eduardo Vasco, Natalia Menéndez, Pablo Remón o José Luis Gómez, entre altres. Sota la direcció de Miguel del Arco ha protagonitzat La función por hacer, Veraneantes, Misántropo, Hamlet, Refugio i Ricardo III. Va rebre el Premi Ojo Crítico de Teatro de RNE en 2004. Com a director va obrir la Temporada 2016 de El Pavón Teatro Kamikaze, del qual era codirector artístic, amb Idiota de Jordi Casanovas. A més, ha dirigit La voz humana, de Jean Cocteau, La Resistencia, de Lucía Carballal, i Traición, de Harold Pinter. Ha sigut diverses vegades finalista dels Premis Valle Inclán de Teatro.
 
Xst! Una obra escrita expressament per a aquests dos monstres de la interpretació. Estrena absoluta en L'Abadia el proper 22 de setembre.
 
Text, direcció i espai escènic:
Pascal Rambert


Traducció i adaptació:
Coto Adánez


Intèrprets:
Irene Escolar i Israel Elejalde


Distribució:
Caterina Muñoz Luceño


Producció:
Teatro de la Abadía i Kamikaze Producciones


Idioma: castellà
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Arts escèniques

Teatre Principal
Barques, 15 · 46002 València

Tel. 961 832 560
escena_ivc@gva.es


Teatre Arniches d'Alacant
965 938 333

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info