IVC > Música > CICLE DE JOVES INTÈRPRETS DE L’INSTITUT VALENCIÀ DE CULTURA / Carlos Ivorra, clarinet/Zane Rubesa, piano

10 de març de 2020 · Col·legi Major Rector Peset - Universitat de València

CICLE DE JOVES INTÈRPRETS DE L’INSTITUT VALENCIÀ DE CULTURA / Carlos Ivorra, clarinet/Zane Rubesa, piano

Carlos Ivorra Rives – Clarinet i clarinet baix
Zane Rubesa - Piano

Primera part

Witold Lutoslawski (1913 - 1994) – Dance Preludes per a clarinet i piano(1955) 12’
1. Allegro molto
2. Andantino
3. Allegro giocoso
4. Errant
5. Allegro Molto

François Rasse (1873 - 1955) – Lied per a clarinet baix i piano (1921) 3’

Lubos Sluka (1928 - ) – Sonata per a clarinet baix i piano (1956) 15'
1. Andante sostenuto
2. Allegro energico

Segona part

Leonard Bernstein (1918 - 1990) – Sonata per a clarinet i piano (1942) 10’
1. Grazioso
2. Andantino - Vivace e leggiero

Wayne Siegel (1953 - ) – Jackdaw per a clarinet baix i electrònica (1995) 10’

Arthur Gottschalk (1952 - ) – Sonata per a clarinet baix i piano (2009) 15’
1. Overture. Salt Peanut Memorial Barbeque
2. Motet. Ancient Incantations
3. Green Dolphy Street Boogie

Carlos Ivorra Rives
Carlos Ivorra Rives neix a Alacant, on comença a estudiar clarinet amb Jesús Osma López. En 2005 ingressa en el Conservatori Professional de Música d'Alacant per a estudiar amb els professors Francisco José Fernández Vicedo i Víctor Estarelles Camarasa obtenint el Títol d'Ensenyaments Professionals de Música amb les màximes qualificacions i el Premi Professional de Música en la Fase Conservatori.

Obté el Títol Superior de Música en el Conservatori Superior de Música de València sota la tutela d'Emilio Ferrando Peris.

Des del 2015 amplia la seva formació en el Conservatori Real de Brussel·les (Koninklijk Conservatorium Brussel), on ha finalitzat un Màster en Clarinet i el Concertmusicus Diploma amb el professor Benjamin Dieltjens.

Com a músic d'orquestra ha participat en concerts i gires internacionals amb l'Orquestra Simfònica d'Anvers, l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, la Banda Municipal de Barcelona i la Banda Municipal de València. Així mateix, també ha estat membre de l'Orquestra de Joves de la Província d'Alacant i de la Jove Orquestra Nacional d'Holanda.

Carlos ha rebut durant dos anys la Beca per al Perfeccionament de Joves Músics de l'Institit Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana per a estudiar amb Patrick Messina a París i amb Alessandro Carbonare en la Accademia Nazionale di Santa Cecilia de Roma.

En l'actualitat, amplia la seva formació en requinto amb David Van Maele a Brussel·les i continua estudiant amb Benjamin Dieltjens un Màster en Clarinet Baix.

Zane Rubesa
Zane Rubesa comença a tocar el piano a la d'edat de 7 anys a l'Escola i Institut de Música de Jelgava (Letònia), continuant els seus estudis universitaris i de màster en l'Acadèmia Letona de Música Jazeps Vitols de Riga amb el professor Arnis Zandmanis.

A més dels seus estudis, Zane ha participat en classes magistrals amb prestigiosos pianistes de la talla de D. Bashkirov, A. Kouyoudjian, L. Zilberstein o D. Yoffe entre altres. També ha format part de festivals com l'Aurora Winter Festival (Suècia, 2016), el International Exchange Project Crossing Keyboards Between Baltic Academies of Music and Sibelius Academy (2013) o el Eastern Music Festival and Summer School (USA, 2010).

Durant el curs 2017/2018 va treballar com a pianista acompanyant en el Conservatori Real de Brussel·les (Koninklijk Conservatorium Brussel) seguint el programa Erasmus de pràctiques.

Actualment, Zane resideix a França on treballa com a pianista acompanyant i com a membre actiu de nombrosos projectes de música de cambra al voltant d'Europa.
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Música i cultura popular valenciana

Plaça Viriato s/n
46001 València

Tel. 961 206 500
musica_ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info