IVC > Música > Agenda > Ball de Torrent

21 de desembre de 2019 · València · Teatre Principal de València

Ball de Torrent

Horaris: Dissabte: 20h

Alimara ha interpretat El Ball de Torrent tot capbuçant-se en la vena més oculta d'aquesta manifestació tradicional valenciana, pròpia del nostre cicle carnestolenc, fins retrobar allò que s'amagava davall de la disfressa i del despropòsit: la subversió de l'ordre establert.

Perquè el protagonista absolut del Ball de Torrent és el poble, els personatges més populars de la col·lectivitat: una gallinera fa de virreina, el virrei és un sabater, un llaurador serà l'alcalde i fins i tot el retor pot ser representat pel femater del poble. D'ací la disfressa, la simulació, l'engany, la burla i la subversió. Ningú no és allò que sembla ser: l'home no sempre ho és, el ric molt menys i les autoritats no mai. Tots els estaments dominants són dominats, subvertits, almenys per unes hores: el poble "juga" a la llibertat.

Aquesta representació de El Ball de Torrent al Teatre Principal de València, que homenatjarà la figura de Salvador Mercado, membre fundador del Grup de Danses Alimara i gran recuperador de les danses populars valencianes, comptarà amb la participació d'un cos de ball de 60 balladores i balladors i una rondalla d'onze músics, i la col·laboració especial de cantadores i cantadors com Patxi Ferrer, Xavi de Bétera, Josep Aparicio "Apa" i Pep Gimeno Botifarra entre d'altres.

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Música i cultura popular valenciana

Plaça Viriato s/n
46001 València

Tel. 961 206 500
musica_ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info