IVC > Música > Notícies > Presentem el disc ‘Vine, vine’, a càrrec de Spanish Brass

16 de de maig de 2022

Presentem el disc ‘Vine, vine’, a càrrec de Spanish Brass

  • El doble disc recull obres de compositors valencians per a quintet de metalls
  • La presentació tindrà lloc el dimarts 17 de maig, a les 19.00 hores, al Jardí Botànic de la Universitat de València
 
 L’Institut Valencià de Cultura presenta el doble disc ‘Vine, vine’, un recull d’obres de compositors valencians creades per a quintet de metalls. El disc ha anat a càrrec del conegut grup instrumental Spanish Brass i es presentarà el dimarts 17 de maig, a les 19.00 hores, a l’Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic de la Universitat de València, amb accés lliure.
 
El grup valencià Spanish Brass, protagonista d’aquest doble disc amb més de trenta anys de carrera, és un dels millors exemples de l’extensió del quintet de metall per tot el món amb els màxims nivells de qualitat. El Premi Nacional de la Música de l’any 2020 és l’últim reconeixement als seus assoliments artístics.
 
Aquest doble CD recull obres de compositors valencians que formen o han format part del repertori de Spanish Brass. La gran majoria han estat concebudes per al quintet i estrenades per ells. S’escapen d’aquest grup la de Luis Blanes, l’únic compositor ja mort, i la de Claudia Cañamero, que en tot cas va ser estrenada per Spanish Brass en el festival Ensems.
 
El principal nexe d’unió d’aquest conjunt d’obres és la procedència cultural dels seus autors i constitueix una fascinant mostra de les diferents estètiques que nodreixen la història del quintet de vent-metall. D’una banda està la calor i el contrastat exhibicionisme dels metalls; d’altra banda, el reflex de la tradició estatunidenca, amb notes de ‘jazz’ i de ‘brass band’ de carrer; en clau valenciana, els ressons de les bandes de música, que es perceben o són explícits en algunes tirades formals, i l’empremta genètica de les nostres músiques populars.
 
Llenguatges d’avantguarda conviuen amb estils més tradicionals i Spanish Brass sempre ha acollit amb idèntica dedicació totes aquestes tendències, sense decantar-se per una o per l’altra, convençuts com estan els seus membres que la música ha de ser un espectacle, a vegades profund i a vegades gojós, un espectacle en què el virtuosisme i la qualitat instrumental estan sempre en primer pla.
 
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Música i cultura popular valenciana

Plaça Viriato s/n
46001 València

Tel. 961 206 500
musica_ivc@gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info