IVC > Cultura, CaixaBank i l’FSMCV convoquen el VII Concurs CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana

07 de maig de 2024

Cultura, CaixaBank i l’FSMCV convoquen el VII Concurs CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana

  • El termini d'inscripció és de l'1 al 31 de maig i les sol·licituds han de tramitar-se per via telemàtica
  • El certamen tindrà lloc els dies 7 i 8 de desembre de 2024 al Palau de les Arts de València

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), en col·laboració amb CaixaBank i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) convoquen la sèptima edició del Concurs CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana.

El certamen s’emmarca dins del programa ‘CaixaBank escolta València’ i se celebrarà els dies 7 i 8 de desembre de 2024 al Palau de les Arts de València.

El termini d’inscripció és des de l’1 de maig fins al 31 de maig i les sol·licituds s’han de tramitar per via telemàtica. Les bases completes del VII Concurs CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana i els formularis d’inscripció es poden descarregar en la web de l’IVC.

El Concurs CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana és un programa patrocinat íntegrament per CaixaBank i consta de dos categories: Salvador Giner, per a orquestres d’entre 30 i 60 músics; i Martín i Soler, per a orquestres d’entre 61 i 85 músics.

Participaran un màxim de quatre orquestres per categoria, que seran seleccionades prèviament pel Comité Organitzador d’entre totes les orquestres inscrites, segons la seua trajectòria, el nombre de concerts fets, els anys d’antiguitat i el currículum del seu director. Les orquestres seleccionades s’anunciaran abans del 7 de juny de 2024.

Podran participar en el concurs totes les orquestres no professionals pertanyents a les societats musicals valencianes federades en l’FSMCV. La plantilla ha d’incorporar, com a mínim, huit violins primers, sis violins segons, quatre violes, quatre violoncels i dos contrabaixos.

Cada orquestra participant interpretarà un repertori de dos obres de lliure elecció, però una de les dos ha de ser obligatòriament del repertori orquestral compost entre 1750 i 1850. La duració del repertori serà d’entre 30 i 55 minuts per a la categoria Salvador Giner; i entre 45 i 70 minuts per a la categoria Martín i Soler, de manera que es penalitzarà l’incompliment d’estes indicacions.

El jurat estarà compost per tres professionals del món de la música de reconegut prestigi sense cap vinculació amb les entitats organitzadores ni amb les orquestres participants.

Les orquestres participants rebran un diploma acreditatiu de la seua selecció per participar en el VII Concurs CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana i hi haurà un únic premi per categoria, amb una dotació econòmica de 6.000 euros. A més, el jurat concedirà un premi de 1.500 euros al millor director de les orquestres participants en cadascuna de les categories.

CaixaBank escolta València

El programa ‘CaixaBank escolta València’ es va posar en marxa en 2014 per CaixaBank en col·laboració amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i l’Institut València de Cultura (IVC), amb l’objectiu de donar suport a les societats musicals valencianes i a promoure l’activitat musical i educativa en el territori.

Entre les seues línies destaquen la convocatòria anual de beques per a estudiants de les escoles de música; el concurs, el festival i el cicle de concerts d’orquestres de la Comunitat Valenciana; els Premis al Talent Musical; el projecte de recuperació de patrimoni 'Música a la llum'; i l’Alqueria Julià-Casa de la Música, rehabilitada per CaixaBank i que allotja des de final de 2020 la seu de l’FSMCV.

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

IVC

Tel. 962 936 621
ivc@ivc.gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter
Selecciona newsletters:


Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info