IVC > Els titelles s’apoderen del Museu de Belles Arts de Castelló

12 de gener de 2022

Els titelles s’apoderen del Museu de Belles Arts de Castelló

Cultura de la Generalitat, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, inaugura aquest dijous, 13 de gener, la primera exposició temporal de l’any 2022 al Museu de Belles Arts de Castelló. La mostra ‘Una història de titelles’ romandrà a la sala del pati d’etnologia fins al 27 de març.

El delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha destacat que “aquesta mostra vol reivindicar el paper, no sempre reconegut, d’una art teatral en la qual trobem espectacles amb un gran nivell, no només des del punt de vista d’elaboració artesanal sinó també amb obres i textos molt interessants”. Aprofitant la inauguració de la primera exposició temporal de 2022 al Museu de Belles Arts de Castelló, Ribes ha avançat que, aquest trimestre, “l’objectiu de l’IVC és reforçar les activitats complementàries al recinte museístic”. En aquest sentit, ha destacat les trobades culturals, com “la presència aquesta setmana, en el Club de Cultura, del director del Museu Reina Sofia, Manuel Borja-Villel, i, pròximament, de l’hispanista Ian Gibson. A més, continuarem amb l’oferta d’activitats didàctiques o tallers familiars”.

L’exposició ‘Una història de titelles’ està organitzada entre l’Institut Valencià de Cultura i la Universitat d’Alacant. La mostra reivindica el paper dels titelles al llarg de la història de la cultura. Les marionetes ressorgeixen amb una ampla varietat de modalitats durant la segona meitat del segle XIX (autòmats, ventrilòquia, espectacles òptics) i acaben renovant tècniques en el XX (guant, guinyol, fil, putxinel·lis, ombres...).

En els darrers anys han aparegut una sèrie de companyies professionals que han fet l’experimentació necessària per a obrir nous camins estètics i discursius als escenaris i fora d’aquests, com en la publicitat, la televisió o el cinema.

Un recorregut històric des de l’antiguitat fins a l’actualitat que es podrà gaudir al Museu de Belles Arts de Castelló fins al 27 de març, amb entrada gratuïta.

Més informació en el web ivc.gva.es

Cancel·lat ‘Proyecto Meitner’

El Teatre Principal de Castelló tenia previst inaugurar aquest dijous el cicle ‘Els dijous al Principal’ amb la representació de l’obra ‘Proyecto Meitner’. Desgraciadament, per motius aliens a l’Institut Valencià de Cultura, la representació ha estat cancel·lada. Lamentem les molèsties.
 
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

IVC

Tel. 963 539 300
ivc@gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info