IVC > Hitchcock a la Filmoteca

14 de maig de 2018

Hitchcock a la Filmoteca

El professor Robert B. Pippin exposa una teoria filosòfica sobre el cineasta britànic amb ‘La sombra de una duda’ i ‘Vértigo’
El professor Robert B. Pippin exposa una teoria filosòfica sobre el cineasta britànic amb ‘La sombra de una duda’ i ‘Vértigo’

La Filmoteca projecta el dimarts 16 de maig, a les 18 hores, ‘La sombra de una duda’(1943) d'Alfred Hitchcock. La pel·lícula serà presentada al públic per Robert B. Pippin, professor de la Universitat de Chicago i autor del llibre ‘Hitchcock filósofo’.

Aquesta presentació se celebra amb motiu del curs sobre la relació de la filosofia amb Hitchcock que el professor Pippin imparteix en la Universitat Internacional Menéndez Pelayo de València entre el 16 i el 18 de maig.

Protagonitzada per Joseph Cotten i Teresa Wright, ‘La sombra de una duda’ explica la història d'un assassí de vídues riques que s'amaga per un temps a casa de la seua germana. Allí és acollit amb afecte per tota la família. La pel·lícula podrà tornar a veure's el divendres 18 de maig a les 20 hores.

El programa es completa amb ‘Vértigo’ (1958), una de les pel·lícules fonamentals en la filmografia de Hitchcock, protagonitzada per James Stewart i Kim Novak, que podrà veure's el dijous 17 de maig, a les 18 hores, i el dissabte 19 de maig, a les 20 hores.

‘Vértigo’ explica la història d'un antic inspector, retirat del servei per la seua tendència al vertigen, que rep l'encàrrec d'un amic perquè vigile a la seua esposa, l'estrany comportament de la qual dóna a entendre que vol suïcidar-se.

Al llibre ‘Hitchcock filósofo’, el professor Robert B. Pippin proposa precisament una lectura filosòfica de ‘Vértigo’ i ofereix una interpretació de com el cinema del director britànic s'aproxima a les ansietats del desconeixement, que està en l'origen de la intriga com a gènere.

 
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

IVC

Tel. 963 539 300
ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info