IVC > L’Institut Valencià de Cultura presenta el programa d’activitats de Curt Creixent

22 de maig de 2024

L’Institut Valencià de Cultura presenta el programa d’activitats de Curt Creixent

  • La dècima edició d’estes trobades del curtmetratge se celebra del 24 al 26 de juny en el marc de Cinema Jove
  • Ja està obert el termini d’inscripció per a participar en les activitats de manera gratuïta

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), organitza la dècima edició de Curt Creixent, trobades del curtmetratge, que se celebrarà del 24 al 26 de juny en el marc de Cinema Jove, amb la col·laboració del laboratori Emergente! Cinema Lab i el festival Curtas Vila do Conde de Portugal.

Curt Creixent és un espai de trobada que promou el potencial creatiu, industrial, social i cultural del curtmetratge. Reunix i relaciona professionals i estudiants de l’audiovisual, la cultura i l’educació, amb sessions de debat, xarrades, projeccions i sessions de pitch. També és una plataforma per a la formació sobre el desenvolupament de projectes de curtmetratge.

Davant les oportunitats i desafiaments de la intel·ligència artificial, esta dècima edició de Curt Creixent se centra a fer una primera radiografia de les tecnologies que s’estan desenvolupant i el seu impacte en la indústria audiovisual, així com en la legislació i mètodes de control que s’estan duent a terme per a aplacar estos desafiaments.

A més, està programat un taller de direcció artística des del punt de vista integral, en el qual s’analitzarà el potencial de la direcció d’art per a enriquir un curtmetratge, des del càsting fins a l’elecció del vestuari.

També es donaran a conéixer les experiències i consells de professionals tant de la programació de festivals internacionals com de productores, a través de sessions de debat i trobades one-to-one amb professionals de la producció i de representants de festivals de cine. Com en edicions anteriors, estan previstes dos sessions de pitch: una dedicada a projectes en fase de guió i una altra a curtmetratges ja en fase de postproducció.

L’Institut Valencià de Cultura ha obert les inscripcions, que són gratuïtes, per a participar en les activitats d’enguany. Poden trobar-se en Taquilla de l’IVC.

Tota la informació sobre Curt Creixent està disponible en la web: https://curtcreixent.ivc.gva.es/.

Sessions del 24 de juny

Les sessions de Curt Creixent se celebren a la sala 7 de l’edifici Rialto i s’inicien el dilluns, 24 de juny, amb una conferència explicativa sobre les activitats de promoció específiques del curtmetratge que duu a terme l’Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA) a càrrec de la seua directora de Polítiques de Màrqueting, Jara Ayúcar.

En la segona sessió del dia s’abordaran les relacions entre propietat intel·lectual i la legislació aplicada a la intel·ligència artificial. Els ponents en este segon debat són Jara Ayúcar i Carlota Planas, advocada especialitzada en propietat intel·lectual i noves tecnologies en Sabatellini & Associats. En la sessió de vesprada, Anna Giralt Gris, cineasta, investigadora i cofundadora d’Artefacto, parlarà sobre els usos de la intel·ligència artificial en el curtmetratge.

Com en anteriors edicions, es presentarà en sessió privada, davant de familiars i equips dels curtmetratges, el catàleg Curts 2024 Volum. 2, una selecció de curtmetratges valencians promoguts per l’Institut Valencià de Cultura en festivals. La projecció se celebra al Teatre Rialto a les 20 hores. Accés amb invitació.

Sessions del 25 de juny

El festival convidat enguany és Curtas Vila do Conde, el més prestigiós de Portugal en l’àmbit del curtmetratge i festival qualificador dels Oscar i els Goya. En la primera sessió del dia, Miguel Dias, director de Curtas Vila do Conde, donarà a conéixer les activitats del festival i la seua història.

A continuació, Miguel Dias (Curtas Vila do Conde), María Juárez (Directed by Women, Espanya), Javier García Puerto (PÖFF Shorts, Estònia) i Manuel Asín (Punto de vista Festival Internacional de Cine Documental de Navarra) debatran sobre la situació de la distribució de curtmetratges en festivals.

La jornada matinal es tanca amb les trobades one-to-one entre els responsables de festivals i els representants dels curts. Estes trobades breus de quatre minuts donen la possibilitat als cineastes valencians de presentar els seus projectes perquè siguen programats en festivals.

A la vesprada se celebra la primera sessió de pitching en la qual quatre curtmetratges en postproducció seran presentats pels seus autors i assessorats per un jurat d’especialistes conformat per Esther Cabero (Kimuak), Pedro Toro (ALCINE) i Marina Martín Laguna (Warner Bros Discovery, Espanya).

La jornada conclourà a les 20:00 hores amb la projecció a la Filmoteca Valenciana d’una selecció de curts portuguesos seleccionats pel festival Curtas Vila do Conde.

Els curts són Elo (2020), d’Alexandra Ramires; A Brief History of Princess X (2016), de Gabriel Abrantes; Entre Sombras (2018), de Mónica Santos i Alice Eça Guimarães; Nha Mila (2020), de Denise Fernandes; 2720 (2023), de Basil da Cunha, i Ice Merchants (2022), de João Gonzalez.

Sessions del 26 de juny

La jornada del 26 de juny s’inicia a la Sala 7 amb una conferència de la directora d’art i dissenyadora de vestuari Leonor Díaz sobre la direcció artística del format curt. A continuació, la sessió de pitching en la qual quatre projectes de curtmetratge seran presentats pels seus autors i assessorats per un jurat d’especialistes conformat per Adam Selo (Sayonara Films), Mario Madueño (Emergente! CineLab) i Leonor Díaz (directora d’art).

La jornada matinal es tanca amb les trobades one-to-one entre representants dels curts i de les productores que puguen interessar-se per estos. Estes trobades breus de quatre minuts donen la possibilitat als cineastes valencians de trobar vies de producció i distribució per als seus curts.

Els dos jurats, a més de donar assessorament professional sobre la seua realització, trajectòria i recorregut per festivals i distribució, seleccionaran un projecte finalista per a cada una de les categories.

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

IVC

Tel. 962 936 621
ivc@ivc.gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter
Selecciona newsletters:


Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info