IVC > L’IVC convoca ajudes per valor de dos milions d’euros per al foment d’activitats musicals per a 2024

07 de maig de 2024

L’IVC convoca ajudes per valor de dos milions d’euros per al foment d’activitats musicals per a 2024

  • Enguany s’ha augmentat el pressupost en 100.000 euros, la qual cosa suposa un increment del 5,2 % respecte a l’any anterior
  • Entre les activitats finançades figuren festivals, cursos de perfeccionament musical, producció de concerts i gires
  • L’objectiu d’estes ajudes, publicades en el DOGV, és que la ciutadania puga disposar d’una oferta musical diversificada i de qualitat

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura, ha publicat en el DOGV la convocatòria per la qual es destinaran dos milions d’euros en ajudes al foment d’activitats musicals en huit modalitats diferents per a 2024. Les ajudes s’han incrementat en 100.000 euros respecte a la convocatòria de 2023, la qual cosa suposa un increment de 5,3 %.

Estes subvencions tenen per finalitat l’impuls i la promoció de la creació, producció, difusió i exhibició d’actuacions musicals, a través d’activitats com ara festivals, cursos de perfeccionament musical, producció de concerts i gires, així com fomentar la cooperació amb altres agents i entitats culturals d’àmbit públic o privat, amb l’objectiu que la ciutadania puga disposar d’una oferta musical diversificada i de qualitat.

Cal destacar que, amb la finalitat d’atendre les demandes del sector sobre els terminis de publicació de les ajudes, l’IVC ha aconseguit avançar en 45 dies la publicació de la convocatòria respecte a la de l’any anterior. Així, este 2024 la convocatòria s’ha publicat en el DOGV el 2 de maig, mentres que en 2023 la data de publicació va ser el 20 de juny.

Les sol·licituds, en model normalitzat, han de dirigir-se a l’IVC, per via telemàtica a través del registre de la seu electrònica accessible des de la pàgina web de l’IVC fins al pròxim 23 de maig.

Les bases completes de la convocatòria, els formularis de sol·licitud i els models normalitzats es poden descarregar en la pàgina web de l’IVC.

Huit modalitats

L’ajuda al foment d’activitats musicals és la subvenció que compta amb més dotació pressupostària de la Direcció Adjunta de Música i Cultura Popular de l’IVC.

L’import total es distribuïx entre huit modalitats diferents: ajudes a festivals, cicles i actes commemoratius; ajudes a la programació en sales d’exhibició; ajudes a cursos, concursos, jornades i congressos; ajudes a gires fora de la Comunitat Valenciana; ajudes a projectes de producció d’espectacles de música en viu; ajudes biennals a l’organització i manteniment d’estructures administratives; ajudes a la composició d’obres musicals de nova creació vinculades a la seua estrena, i ajudes al foment de la producció discogràfica.

Les activitats hauran de tindre lloc entre l’1 de desembre de 2023 i el 30 de novembre de 2024, ambdós inclosos, excepte per a la modalitat d’organització i manteniment d’estructures administratives que, com que es tracta d’una modalitat biennal, estén la seua segona anualitat a les activitats desenvolupades entre l’1 de desembre de 2024 i el 30 de novembre de 2025.

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

IVC

Tel. 962 936 621
ivc@ivc.gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter
Selecciona newsletters:


Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info