Patrimoni audiovisual: arxiu gràfic

L’Arxiu Gràfic de l’Institut Valencià de l’Audiovisual i de la Cinematografia està format per un fons aproximat de 35.000 documents, procedents majoritàriament de les nostres diferents activitats i en menor mesura de dipòsits, donacions i compres.

Està constituït per cartells, fotografies, programes de mà, diapositives, postals, material publicitari de distribució, inclosa una xicoteta mostra de cartells originals entre els quals destaca un dels esbossos realitzats per a la pel·lícula Castigo de Dios (Hipólito Negre, Espanya 1925), obra de Josep Renau a l’edat de 17 anys.

Destaca també un conjunt de litografies i serigrafies, fonamentalment de pel·lícules de producció espanyola dels anys 20 adquirides a l’emblemàtica Imprempta Ortega. Aquestes van ser realitzades per a la seua exhibició en les façanes dels cinemes mitjançant una tècnica de reproducció manual de fotogrames sobre planxes d’estampació i es deuen a les mans d’un variat grup de cartellistes, entre els quals destaquen Renau, Penagos, Gago i Palacios.
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Audiovisuals i Cinematografia

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Tel. 962 93 66 21- 962 93 66 20
audiovisual@ivc.gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter
Selecciona newsletters:


Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info