Presentació

Francesc Felipe Campillo, director adjunt

Francesc Felipe Campillo, director adjunt

La direcció adjunta d’Audiovisuals i Cinematografia de l’Institut Valencià de Cultura està dirigida per Francesc Felipe Campillo. Aquesta direcció adjunta concentra totes les matèries relatives a l'audiovisual i el cinema en la Comunitat Valenciana, absorbint:

  • Les funcions pròpies de la Filmoteca, com són la conservació, restauració, catalogació i divulgació del patrimoni i la cultura cinematogràfica.
  • Les accions de foment de la creació, la producció i la formació cinematogràfica i audiovisual.
  • La celebració anual del Festival Internacional de Cine de València - Cinema Jove, festival amb una llarga trajectòria, plenament consolidat dins del ventall de festivals internacionals de cinema d'Espanya.

LA FILMOTECA

Encarregada de dur a terme les tasques de recuperació, restauració, catalogació i conservació de material relacionat amb la cinematografia i l'audiovisual, la Filmoteca és responsable, a més a més, de l'estudi i difusió del patrimoni audiovisual i la cultura cinematogràfica.

Amb aquesta finalitat, programa al llarg de l'any projeccions regulars a València, Castelló i Alacant, organitza la Filmoteca d'Estiu, cursos i seminaris, edita regularment la revista Archivos de la Filmoteca i altres publicacions, i ofereix servei de consulta i préstec en la seua biblioteca i videoteca.

Els fons audiovisuals de l’institut Valencvià de Cultura estan composts per més de 20.000 títols, que recullen un ampli espectre de produccions de cinema valencià, espanyol i estranger de totes les èpoques, moltes de les quals tenen un alt valor històric i cultural. Des de 1995, la Filmoteca valenciana és membre de ple dret de la FIAF (Federació Internacional d'Arxius Fílmics).

FOMENT I PROMOCIÓ DE L'AUDIOVISUAL

Entre les seues funcions bàsiques, ocupen un lloc destacat el foment i la promoció de l'activitat cinematogràfica i audiovisual com a element bàsic de la nostra cultura i la nostra economia.

Des del 2009, l’Institu Valencià de Cultura centralitza i unifica les polítiques de promoció i de foment del sector audiovisual, fins aquest moment disperses entre diversos organismes i Conselleries.

Amb el ferm objectiu de crear i consolidar la infraestructura necesaria pr a l'activitat cinematogràfica, l'Institut ha desenvolupat així diverses línies d'ajudes i incentius, ha organitzat punts de trobada entre professionals i ha possat en marxa diversos programes de promoció, implementació i millora de l'audiovisual.

FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINE DE VALÈNCIA - CINEMA JOVE

Un dels principals festivals internacionals de cinema d'Espanya, el Festival Internacional de Cine de València - Cinema Jove manté la seua vocació de punt de trobada per a joves cineastas de qualsevol indret del planeta. València es converteix cada mes de juny en el seu lloc de reunió, possant el focus sobre les seues pel·lícules més inquietes i creatives.

Dos seccions a competició, integrades per llargmetratges que es presenten per primera vegada a Espanya i pels curtmetratges més sòlids del panorama internacional, constitueixen el centre d'una programació que proposa altres seccions com homenatges a cineastes veterans, joves directors 'de culte', exposicions, etc. Cinema Jove s'ofereix, així, com a punt de trobada on públic i cineastas mantenen un contacte directe, una proximitat que resulta un privilegi per a tots.

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Audiovisuals i Cinematografia

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Tel. 962 93 66 21- 962 93 66 20
audiovisual_ivc@ivc.gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info