Juan M. Llopis, crític cinematogràfic

JUAN MANUEL LLOPIS MATOSES (VALÈNCIA, 1936-1986)

Dipòsit realitzat en l'any 1989

  • Col·lecció de revistes cinematogràfiques espanyoles i estrangeres dels anys 20 i 30.

Carrera professional

Gran col·leccionista cinematogràfic, especialista en Buñuel i Juan Piqueras. Per a l'estudi de la vida i obra d'este últim, Llopis va dedicar anys i esforços. Juan Piqueras, afusellat al juliol de 1936 pels franquistes, va ser el més important crític cinematogràfic espanyol. La seua obra va estar silenciada i oblidada fins que Llopis la va traure a la llum amb el seu treball, que va ser publicat per esta filmoteca, acabat de morir dos anys abans, en un mes de juliol com Buñuel i Piqueras.

La importància de Piqueras queda patent precisament pel reconeixement que se li dóna en esta casa: El primer llibre que es publica és: Juan Piqueras: El "Delluc espanyol", i la sala de projecció porta el seu nom. La viuda de Juan Manuel Llopis, Carmen Cruañes, i els seus germans Rafael i José van entregar a la Filmoteca el manuscrit original del treball sobre Piqueras.
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Audiovisuals i Cinematografia

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Tel. 962 93 66 21- 962 93 66 20
audiovisual@ivc.gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter
Selecciona newsletters:


Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info