Projecte Collection Care

Collection Care

Collection Care

Magatzem de conservació

Magatzem de conservació

L’objectiu del projecte CollectionCare és la creació d’un sistema innovador i assequible per a la presa de decisions de Conservació Preventiva de bens culturals en l’àmbit de museus i coleccions de petit i mitjà tamany.

El sistema integrarà les últimes investigacions y avançaments tecnologics en sistemes de monitorització (sensors), comunicació inalàmbrica, big data, computació al núvol i models de degradació material i multi-material.Així, el sistema CollectionCare serà capaç de monitoritzar les condicions ambientals (temperatura, humitat relativa, llum, contaminants en l’aire, vibracions) de cada objecte individualment i allà on estiga, ja siga en exposició, emmagatzemat, transport o manipulació.

Aquest conjunt de dades facilitarà prediccions de degradació dels bens culturals atenent els seus diferents materials, així com recomanacions per a una adequada conservació.
L’Institut Valencià de Cultura participa en aquest projecte a través de la Filmoteca Valenciana.

La Filmoteca Valencia contribueix a CollectionCare amb els seus protocols i cambres de conservació, així com amb les coleccions que atresora en paper, vidre, pintura, aparells metàl·lics, cintes magnètiques y derivats de la cel·lulosa com ara fotografies, cartell, revistes, pel·lícules, equipament de filmació i projecció…

CollectionCare és un projecte financiat per el Programa de Innovació e Investigació de la Unió Europea Horizon 2020, sota el Grant Agreement nº 814624.

CollectionCare está liderat per la Universitat Politècnica de València i compta amb 18 socis d’Espanya, França, Grècia, Països Baixos, Itàlia, Polònia, Lituània, Dinamarca y Bèlgica.

Més informació al lloc web del projecte.
 
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Audiovisuals i Cinematografia

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Tel. 963 539 300
audiovisual_ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info