Projecte Nemosine

Nemosine

Nemosine

Pel·lícula degradada per àcid acètic o “síndrome del vinagre”

Pel·lícula degradada per àcid acètic o “síndrome del vinagre”

Tires reactives per a mesurament de la degradació acètica

Tires reactives per a mesurament de la degradació acètica

Envàs amb ventilació de la Filmoteca Valenciana

Envàs amb ventilació de la Filmoteca Valenciana

Magatzem de conservació

Magatzem de conservació

L’objectiu del projecte NEMOSINE és el desenvolupament d’un envàs intel·ligent per a la preservació dels bens del patrimoni cultural els suports dels quals siguen derivats de la cel·lulosa: pel·lícules, fotografies, posters...

NEMOSINE millorarà les solucions tradicionals d’emmagatzemament, incluida la congelació,   amb el desenvolupament d’un envàs innovador que haurà de estalviar energia i augmentar el temps de conservació a llarg termini.

L’envàs NEMOSINE serà actiu, amb una barrera d’oxigen eficaç y absorbents d’àcid acètic basats en materials Metal Organic Framework (MOFs) integrats en estructures innovadores i amb sensors de detecció de gasos per a monitoritzar les emissions d’àcido acècti, oxigen i òxids de nitrogen. Així mateix, hi implementarà una modelització multi-escala per a relacionar la degradació con els senyals dels sensors.

L’envàs NEMOSINE també farà una funció curativa front a les proliferacions de microorganismes.

El disseny del sistema NEMOSINE será conforme als requeriments técnics i funcionals dels diferents bens del patrimoni cultural basats en derivats de la cel·lulosa.
L’Institut Valencià de Cultura participa en aquest projecte a través de la Filmoteca Valenciana.

La Filmoteca Valenciana contribueix al projecte NEMOSINE com usuari final, fixant els requeriments dels usuaris i com assessor y avaluador del desenvolupament del projecte i en tant que organisme de l’àmbit del Patrimoni Cultural y de las Ciències Sociales i Humanitats (SSH).

NEMOSINE es un projecte financiat pel Programa d’Innovació i Investigació de la Unió Europea Horizon 2020, baix el Grant Agreement nº 760801.

NEMOSINE está liderat per AIMPLAS, Institut Tencològic del Plàstic y compta amb 16 socis d’España, Alemanya, Austria, Bulgària, França, Gran Bretanya, Itàlia, Portugal i Txèquia. 3 d’ells som entitats dedicades al Patrimoni Cultural.

Més informació al lloc web del projecte.
 
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Audiovisuals i Cinematografia

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Tel. 963 539 300
audiovisual_ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info